torstai 16. toukokuuta 2019

Greta, todellinen kauhuelokuva

Kun elokuva on oikein kauhean huono, se on kauhuelokuva. Tällainen on yllättäen Neil Jordanin ohjaama Greta, niin surkea, etten muista, milloin edellisen kerran olisin yhtä kauhean elokuvan nähnyt.

Tunnin ja 45 minuuttia kestävän elokuvan koko juonenkulku selvää jo vartin kohdalla, kun Isabelle Huppert (kuvassa oik.) ja Chloë Grace Moretz kohtaavat. Alkaa sama tarina kuin niissä elokuvissa, joissa on ”vihollinen vuoteessa” tai ”vihollinen naapurissa” tms. Ei mitään järkeä. Psykopaatti vainoaa nuorta tyttöä ja siinä sitten vatkataan yhtä ja samaa loppuun asti. Ei yhtään yllätystä, ei mitään mielenkiintoista.

Neil Jordan tunnetaan monista hyvistä elokuvista, esimerkiksi 1990-luvulta The Crying Game, Veren vangit, Michael Collins ja Jutun loppu. Miten Jordan on nyt näin kurjaan käsikirjoitukseen tarttunut?

Sama koskee Isabelle Huppertia, joka on hyvä, ansioitunut näyttelijä, mutta nyt pelkkä ihmisen kuori. Viime vuosina hän kylläkin on muutenkin ollut tällaisissa hullujen akkojen rooleissa, mutta tämä on nyt pohjanoteeraus.

kari.naskinen@gmail.com