keskiviikko 2. elokuuta 2017

Trump on huumattu menettämään uskottavuutensa julkisuudessa?

Päivälleen 40 vuotta sitten 1977 alkoivat Yhdysvaltain senaatissa kuulustelut, jotka koskivat CIA:n salaista MK-ultra-projektia. Sen avulla oli vuodesta 1950 alkaen tutkittu erilaisia aivopesutekniikoita. Paljon jäi kuitenkin selvittämättä, sillä CIA:n johtaja Richard Helms oli määrännyt projektin asiakirjat tuhottaviksi, kun MK-ultra oli päätetty lopettaa 1973.

Sen verran dokumentteja jäi kuitenkin tutkittaviksikin, että niiden perusteella on myöhemmin saatu juonenpäästä kiinni. Lsd:n ja muiden aivotoimintaan vaikuttavien aineiden avulla pyrittiin koehenkilöiden järkevää ajattelua häiritsemään ja aiheuttamaan sellaista impulsiivisuutta, että näin huumattu ihminen menettäisi uskottavuutensa julkisuudessa. MK on lyhenne sanoista mind control (mielenhallinta).

Salaliittoteorioita on syntynyt pienemmistäkin aiheista. MK-ultra oli jo sen luokan juttu, että sen uhreiksi väitettiin jossakin vaiheessa mm. Marilyn Monroeta (1926 - 1962) ja Robert Kennedyä, jonka 1968 murhasi CIA:n ehkä huumaama Sirhan Sirhan. Aivan projektin alkuvaiheissa 1953 kuoli USA:n maavoimien biologisen sodankäynnin asiantuntija Frank Olson oudolla tavalla;  Olsonista oli tehty koehenkilö hänen tietämättään, ja kun Olsonin pää meni sekaisin, hän teki itsemurhan hyppäämällä hotelli Statlerin ikkunasta New Yorkissa.

Suomeenkin tuli tutkimusrahaa CIA:n peitejärjestön Human Ecology Fundin kautta. Sitä saivat sosiologit Juhani Hirvas ja Erik Allardt.

Entä miten mahtavat asiat olla nyt, onko esimerkiksi Donald Trump hypnotisoitu lääkkeiden avulla? Tällaisia ”lääkkeitä” olivat MK-ultra-projektissa lsd:n lisäksi ainakin heroiini, kannabis, morfiini, meskaliini ja skopolamiini.

Mikään amerikkalainen keksintö tämä ei ollut. Englannissa Tavistock-instituutti aloitti ihmisten mielen tutkimisen 1921 ja SS-upseeri Heinrich Himmler johti saksalaisten vastaavia Lebersborn-tutkimuksia 1930-luvulla. Natsien tapauksessa kysymys oli puhtaasti rodunjalostuksesta.

kari.naskinen@gmail.com