tiistai 27. elokuuta 2013

Tylsää, kun lehdet ovat samanlaisiaKun aikaisemmin kävin Lahdesta Jyväskylässä, oli mukava lukea Keskisuomalaista. Ei ole enää, koska lehti on samanlainen kuin aamulla Lahdessa lukemani Etelä-Suomen Sanomat. Sama tilanne Savon Sanomien ja Karjalaisen kanssa, sillä nämä neljä lehteä tehdään kimpassa.

Tähän tilanteeseen on ajauduttu säästöjen takia. On yksinkertaista ja edullista painaa sama juttu samanlaisena kaikkiin neljään lehteen, kun on sovittu tietyistä formaateista ja muista pelisäännöistä.


Täysin yksi yhteen on viikonvaihteen Sunnuntaisuomalainen, joka kaiken lisäksi ilmestyy muissakin kuin näissä neljässä Keskisuomalaisen omistamissa tai osaomistamissa lehdissä.


Lisää tylsyyttä aiheuttaa yhteistyö muidenkin lehtien kanssa. Ainakin ESS ostaa auto- ja liikennesivunsa Aamulehdeltä, ja joskus näillä sivuilla kerrotaankin lahtelaisille lukijoille jonkin Tampereella olevan risteyksen liikennevalo-ongelmista. ESS:n tv- ja radiosivu tulee Keskisuomalaisesta, ja kerran oli hauska näin lahtelaisena lukea sivulta arviointi, minkä mukaan paras paikallisradio on Keski-Suomen Radio – mitenkähän oli kirjoittaja pystynyt vertailemaan Keski-Suomen radiokanavia Joensuun, Kuopion ja Lahden vastaaviin?

Sen verran ESS kuitenkin persoonallistaa tätä sivua, että se lisää joka päivä mukaan uskonnollisen Radio Dei -kanavan ohjelmatiedot.


kari.naskinen@gmail.com