keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Maksukortti-tv huijaa asiakkaita

Urheilulähetykset ovat kohta kaikki mainoskanavilla ja osa niiden maksukorttipalveluiden puolella. Tärkein vuotuinen urheilutapahtumakin siirtyy ensi keväänä MTV3:lle, joka on jo ilmoittanut, että osa jääkiekon MM-kisaotteluistakin tulee näkymään vain erillismaksullisella MTV3 Max -kanavalla.

Tämä kehitys sinänsä on huono, mutta vielä kummallisempaa toimintaa harjoitetaan maksukorttikanavilla. Asun DNA-kaapeliverkon piirissä Lahdessa ja olen ostanut sitä kautta nähtäväkseni Nelonen Pro 1 -maksukorttikanavan; olisin ostanut myös Nelonen Pro 2 -kanavan, mutta se ei DNA:n verkossa näy. Ostin Nelonen Pron voidakseni katsoa MotoGP- ja Nascar-lähetyksiä, mutta kaikkia niitä en näe, koska näiden lajien tv-lähetykset ripotellaan sekä Pro 1:lle että Pro 2:lle.

Velipoikani Jyväskylässä osti Elisalta samalla hinnalla kuin minä Nelosen maksukorttikanavat, ja hänpä näkee myös Pro 2:n. Miksi tv-yhtiö Sanoma Oy:n Nelonen pitää meitä ihmisiä eriarvoisessa asemassa, vaikka ottaa meiltä saman suuruiset katselumaksut?

Kun maksukorttitelevisiota käynnistettiin, meitä katsojia houkuteltiin mm. sillä, että korttikanavilla ei ole mainoskatkoja, koska ko. kanavien bisnes pyörii korttimaksujen avulla. Ei ole pitänyt paikkaansa, mainokset häiritsevät katselua myös korttikanavilla.

DNA:lla toiminta pätkii muutenkin. Pari kuukautta sitten ostin lisää tehoa laajakaistayhteyteeni, kun hyvältä tuntunut tarjous oli. Lisälasku 1M:n muuttumisesta 8M:ksi tuli, mutta nettiyhteyteni nopeus ei ole muuttunut miksikään, päinvastoin viime viikkojen aikana hidastunut. Eikä ole auttanut DNA:n asiakaspalveluun soittaminen.

Kyllä ennen asiat sujuivat miljoona kertaa paremmin, kun meillä Lahdessakin oli Päijät-Hämeen puhelinyhdistys. Tekniikka pelasi ja asiakaskin noteerattiin.

kari.naskinen@gmail.com