sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Räsänen huonompi kuin Toivola

Pelicansin alamäki on jyrkentynyt valmentajanvaihdon jälkeen. Pasi Räsäsen (kuva) valmennuksessa tulokset ovat huonommat kuin Mika Toivolan aikana.

Pelicansin toimitusjohtajan Ilkka Kaarnan ja omistaja-valmentaja Pasi Nurmisen olisi pitänyt muistaa syyskaudelta 2005, että Räsänen ei ole osaava valmentaja. Silloin Räsänen nostettiin samalla tavalla ykkösvalmentajaksi, kun Jami Kaupille oli annettu potkut. Odoteltaessa Hannu Aravirran tuloa Lahteen Räsänen toimi vt. päävalmentajana 20 ottelun ajan, eikä tulos ollut häävi: 10 tappiota, 5 tasapeliä ja vain 5 voittoa.

Nyt ollaan yhtä huonossa jamassa. Kolme viimeistä nollapeliä todistavat, että Räsänen on täysin hukassa.

Räsäsen valmennuksessa Pelicans on pelannut kaikkiaan 26 peliä. Näistä otteluista on voittoprosentti 36,5 (laskentatapa: voitto on voitto ja kaikki varsinaisella peliajalla tasan päättyvät ottelut ovat puolikkaita voittoja). Toivolan voittoprosentiksi Pelicansissa jäi 41,8 (tänä syksynäkin 40 %).

SYY ON KAARNAN
JA NURMISEN?


Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen kirjoitti viime torstain Viikko-Hämeessä, että vastuu Pelicansin ennakoitua surkeammasta menestyksestä on myös Nurmisen ja toimitusjohtaja Ilkka Kaarnan. Hehän valmentajat ovat valinneet ja epäonnistuneet.

Kaarna ja Nurminen ovat valinneet Pelicansiin kolme päävalmentajaa, joista he ovat erottaneet kaksi. "Toimitusjohtajan ja pääomistajan osumatarkkuus on ollut näin muodoin erittäin heikko sillä osa-alueella, joka on heidän toimenkuvansa tärkeimpiä ulottuvuuksia", sanoo Sihvonen.

"Montako hutikutia Kaarnalle vielä sallitaan" kysyy Sihvonen. Nurmiselle tietenkin sallitaan, koska Nurminen on itse oma sallijansa.

kari.naskinen@gmail.com