tiistai 30. lokakuuta 2018

Eläkeläiset lakkoon

Olkoot eläkkeiden indeksikorotukset taitettuja tai taittamattomia, on tilanne joka tapauksessa epäoikeudenmukainen. Jos töissä olevat kokevat jotain vastaavaa, he voivat lähteä vaikka lakkotaisteluun. Eläkkeensaajilla ei ole mitään mahdollisuuksia taistella oikeuksiensa puolesta. Vaikka isoillakin puolueilla on omat eläkeläisjärjestönsä, ei niillä ole minkäänlaista painoarvoa puolueiden sisällä.

Kohta taas kerrotaan, että ensi vuonna eläkkeitä korotetaan 0,002 prosenttia. Jos eläkeläiset kuitenkin tosissaan lähtisivät ajamaan asiaansa, pitäisi heidänkin mennä lakkoon, kulutuslakkoon.

Seuraukset olisivat katastrofaaliset, jos eläkeläiset yksissä tuumin päättäisivät, että vuonna 2019 ei käytetä rahaa mihinkään muuhun kuin aivan pakollisiin menoihin eli ruokaan ja lääkkeisiin. Sukulaisillekin ilmoitettaisiin, että joululahjoja ei sitten tule. Konkursseja sen sijaan tulisi ja esimerkiksi valtion alv- ja valmisteverotulot romahtaisivat.

Lopetettaisiin kaikki. Katsottaisiin vain telkkaria ja luettaisiin vanhoja kirjoja uudelleen, koska lehtiäkään ei enää olisi tilattu. Teattereissa ja konserteissa ei käytäisi, joten ne joutuisivat lopettamaan toimintansa viimeistään syyskaudella. Yhtään matkaa ei tehtäisi sen paremmin omalla autolla kuin lentokoneellakaan. Eikä lotottaisi, eikä käytäisi Alkossa.

Kaikenlainen ravaaminen harrastuksissa lopetettaisiin, jolloin esim. meidän kaupungissa pitäisi keila- ja tennishalli panna kiinni päiväajoiksi. Yhdistystoimintaankin osallistuminen lopetettaisiin, jolloin ns. kolmannen sektorin toiminta yhteiskunnassa lamaantuisi.

Johan alkaisi tapahtua.

kari.naskinengmail.com