keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Lahti vekslaa: ruohokenttä, muovimatto…


Kun Lahden Kisapuiston jalkapallokenttä muutama vuosi sitten uusittiin, oli jalkapalloväen ehdoton vaatimus, että kentälle pitää edelleen tulla luonnonnurmi. Kaupunginvaltuustossa ja -hallituksessa esitettiin vaatimuksia myös keinonurmikentästä, mutta Lahden politiikan kokoomus-demarivetoinen urheilupuolue nauroi tällaiset esitykset pöydän alle, koska oikeaa jalkapalloa ei voi pelata muovimatolla. Oleellista oli varsinkin Jari Litmasen mielipide, minkä mukaan Kisapuiston ”kentän tulee olla kansainväliset mitat täyttävä ruohokenttä” (ESS 16.4.2008).

En tiedä ruohokentän uusimisen kustannuksia, mutta ehkä 100 000 euroa. Nyt sitten on tilanne muuttunut ja myös FC Lahti Oy haluaa keinonurmikentän, koska pelejä on vaikea aikaisin keväällä pelata mutaisella ruohokentällä.

Jos kentän pinta olisi edellisellä kerralla muutettu muoviseksi, olisi kentän käyttöaste saatu jo silloin korkeaksi.

Nyt muovitushankkeen takana on myös Kisapuisto kuntoon -kansalaisadressi, johon kerättiin 10 000 allekirjoitusta. Nyt on käynyt selväksi, että Kisapuistolla tarkoitetaan tässä vain jalkapallostadionia. Minä pelaan Kisapuistossa tennistä, joidenkin vuosien kuluttua luultavasti mölkkyä ja käyn katsomassa LMV:n pesäpallo-otteluita. Lisäksi Kisapuistossa harrastetaan koripalloa, lentopalloa ja jääkiekkoa – miten näiden lajien olosuhteisiin halutaan vaikuttaa? Entä saadaanko se uusi uimahalli 2000-luvulla?

kari.naskinen@gmail.com