perjantai 29. marraskuuta 2013

Lahden kaupunki syytää rahaa Kisapuistoon FC Lahti Oy:n ehdoilla


Lahden kaupungin talous on pelottavasti huonontunut. Tästä huolimatta on urheilupuolueen pojilla aikomus panna lisää verorahoja FC Lahti Oy:n liiketoiminnan edistämiseen. Kisapuiston jalkapallokentälle tehdään valaistus, mikä mahdollistaa liigaotteluiden pelaamisen myös hämärässä. Jos opetusministeriöltä saadaan 200 000 euroa, pannaan kaupungin omia rahoja 500 000 euroa ja homma hoituu.

Tarkoitus on myös muuttaa luonnonnurmi keinonurmeksi. Kun nurmi muutama vuosi sitten uusittiin, silloin esitettiin sekä kaupunginvaltuustossa että -hallituksessa vaatimuksia, että kenttä pitäisi muuttaa keinonurmelle. Ei käynyt, koska FC Lahden taholta vastustettiin – oli saatava pelata oikealla nurmikolla.


Nyt ääni on muuttunut kellossa. Kun jalkapalloliigan alkamisajankohtaa keväällä on päätetty aikaistaa, ei luonnonnurmella pystytä pelaamaan. Tarvitaan keinonurmi.


FC Lahti Oy:n toimitusjohtaja Jussi Lumio sanoo, että keinonurmi on hyvä, koska se mahdollistaa kentän käytön muillekin kuin FC Lahdelle (ESS 28.11.2013). Näin ei sanottu muutama vuosi sitten, koska silloin näkökulma oli vain liigajoukkueen pelaamisessa - niin kuin nytkin.


Kaikkiaankin tämä FC Lahden olosuhteiden kanssa pelleileminen ihmetyttää. Yhtiön edellinen toimitusjohtaja Ari Koskinen sanoi television Jalkapallomaa-ohjelmassa, että Lahden urheilukeskuksen stadion on ”Suomen paras futiskenttä” (TV1 16.9.2013). Ei vain kelpaa nykyisille FC Lahden henkilöille.

Stadionilla on kaikki asiat kunnossa, sosiaalisista tiloista lämmitettävään katsomoon, jossa istuimetkin ovat paremmat kjuin Kisapuiston katsomoissa. Parkkipaikkojakin on urheilukeskuksessa riittävästi, myös tulevaisuudessa. Sen sijaan Kisapuistolta loppuvat parkkipaikat lähes kokonaan, kun Ranta-Kartanon alueen rakentaminen kohta alkaa.


kari.naskinen@gmail.com