keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Team Trust Perintä - Kyky Betset HK Areenalla

Yleisradio päätti, että se lopettaa urheiluseurojen ja -paikkojen keinotekoisten sponsorinimien käytön. Hyvä päätös, sillä nimet vaihtuvat nykyisin jopa vuosittain. Panin tämän jutun otsikkoon keksityn ottelun, joka hyvinkin saattaisi olla mahdollinen. Ensi vuonna Team Trust Perintä voi olla vaikka Team Hartikaisen Halpatavaratalo ja HK Areena esimerkiksi Masku Garden. Entä moniko tietää, miltä paikkakunnilta ovat Team Lakkapää ja Nilan Bisons?

Jyväskylän jalkapallokerhollekaan (JJK) ei enää kelpa Harjun kenttä, vaan sen nimi muuttuu ensi kesäksi. Kaikkien Harjun kupeessa Lyseossa koulua käyneiden ja Harjulla lukemattomia tuntia urheilleiden sekä pelejä katsoneiden puolesta syvä halveksuntani JJK:n suuntaan.

Valtaosa lehdistä hyväksyy sponsorinimet. Ne kirjoittavat kiltisti Neste Oil Rallysta, vaikka informaatio menisi paremmin perille käyttämällä nimeä Jyväskylän MM-ralli. Lehtien osalta tämä varsinkin on ihme, koska näin ne sahaavat omaa oksaansa. Yrityksen ei tarvitse niin paljon ostaa ilmoitustilaa, koska lehtien toimitukset hoitavat osan ko. yrityksen markkinoinnista ilmaiseksi. Sitten itketään alv:n nousemisesta.

Oman älyttömyytensä tähän sekasotkuun tuo nimien väärin kirjoittaminen. Lahden jäähallikin on nykyisin Isku Areena, vaikka oikein olisi Isku-areena (parempi olisi tietenkin Iskuareena).

kari.naskinen@gmail.com