sunnuntai 25. toukokuuta 2014

”Auschwitz oli hyvä ratkaisu – ja nyt olisi Nato”Viime blogikirjoituksessani toivoin, että Suomi ei liittyisi Natoon, jottei Suomesta tulisi ison Venäjän vihollinen. Herkkä aihe tänä päivänä, ja sainkin sähköpostia, missä sen lähettäjä sanoi halveksivansa minua epäisänmaallisena nuoleskelijana.

”En pysty ymmärtämään Nato-vastustajia muuten kuin siten, että he haluavat Suomen Neuvostoliiton osaksi”, kirjoitti henkilö, jota en tunne, mutta joka nimensä ja internet-hakujeni perusteella on tai on ollut lääkärinä Lahden kaupungin palveluksessa.

Kun hän (nimen perusteella sama henkilö) edellisen kerran hyökkäsi kimppuuni sähköpostitse, oli aiheena kirjoitukseni, jossa olin käsitellyt Auschwitzin keskitysleiriä. Olin maininnut, että Lahdessa oli keskitysleiri jo 1918 eli tiettävästi ensimmäisenä Euroopassa. Tämä sai lääkärin kommentoimaan kirjoitustani:

”Jutussa olevaa Auschwitz-vertausta en ollenkaan ymmärrä. Siitä sai sen käsityksen, että Auschwitz olisi jotain negatiivista. Siellähän tapettiin vain juutalaisia.”

kari.naskinen@gmail.com