lauantai 3. syyskuuta 2011

Yleisurheilu häipymässä pienen penkkiurheilijapiirin lajiksi

Yleisurheilun tämänkertaisista MM-mitalisteista valtaosa on sellaisia, jotka tulivat meille tavallisille penkkiurheilijoille tuntemattomuudesta. Tämä johtuu siitä, että kansainvälinen huippuyleisurheilu on televisiossa siirtynyt pääosin maksukanaville. Vielä muutama vuosi sitten Kultaisen liigan kilpailut näkyivät vapailla kanavilla, mutta eivät enää. Minullakin on kaksi maksukorttia, mutta niillä en näe Kultaista liigaa, koska olen hankkinut kortit moottoriurheilua varten. Jos moottoriurheilun ohessa näkisin samoilta korttikanavilta yleisurheilua, niin takuulla katsoisin.

Suomen Eliittikisat näkyvät vielä tavallisilla kanavilla, mutta ne ovat liian tylsiä kilpailuja kiinnostaakseen. Eikä niitä katsomalla pysy tietoisena varsinkaan yleisurheilun huipputekijöistä.

Televisio on tärkeä. Kun yleisurheilun huipputapahtumien seuraaminen edellyttäisi sanomalehtien tulospörssien seuraamista tai internetin selaamista, niin huonosti ovat asiat. Jos lisäksi suomalaisten menestyminen isoissa kisoissa alkaa olla nykyisenlaista, muuttuu koko yleisurheilu varsin pienen penkkiurheilijapiirin lajiksi.

DAEGUN KAUNEIMMAT

Monet minua huonommat asiantuntijat sanovat, että Daegun MM-kisojen kaunein nainen on korkeushyppääjä Blanca Vlasic. Pitkät sääret ja hyvä kroppa ovat kyllä ok, mutta lievästi mulkosilmät ja lurpallaan olevat silmäluomet pudottavat Kroatian likan pois kärkipäästä. Todellinen kymmenen kärki on tässä (aakkosjärjestyksessä):

Maria Abakumova Venäjä, keihäänheitto
Natalia Dobrinska Ukraina, 7-ottelu
Julia Gushkina Venäjä, 200 m
Antonina Krivoshapka Venäjä, 400 m
Ivet Lalova Bulgaria, 200 m
Ingvill Makestad Norja, 1500 m
Ida Marcussen Norja, 7-ottelu
Maris Mägi Viro, 400 m
Ineta Radevica Latvia, pituushyppy
Dafne Schippers Hollanti, 200 m

Seksikkäin on Maria Abakumova. Heitti löysät verkkarit jalassa, eikä napakaan ollut paljaana. Pani joka heittovuorollaan ajattelemaan, että minkähänlainen tuo olisi ilman housuja ja paitaa. Selvästi parempi taktiikka kuin niillä muilla, puolialastomilla urheilijanaisilla.

kari.naskinen@gmail.com