perjantai 31. toukokuuta 2024

Kiinalainen toimii


Viivi sanoi Wagnerille, että älä hanki tavaraa, vaan kokemuksia. Noudatin neuvoa sillä tavalla, että hankin kokemuksia kiinalaisesta Temu-verkkokaupasta ja hankin sieltä tavarankin. Temusta on viime aikoina kohistu, kun se on niin halpa ja toimiva. Lisäksi on protestoitu sen röyhkeästä markkinoinnista ja manipuloivasta myyntitekniikasta. Näistä asioista tunnen nyt vain halpuuden ja hyvän toimivuuden. Siitä markkinoinnista en tiedä mitään kai siksi, ettei minulla ole ns. älypuhelinta, jota kautta myynninedistäminen ilmeisesti tapahtuu.


Siispä panin sisään tilauksen pienoismallin (1:43) Ferrarista F1-75 (2022). Hinta 15,39 euroa + toimitusmaksu 0 euroa. Oli hyvin edullinen, koskapa edellinen pienoismalliostos samaa mittakaavaa olevasta Ford Fiestasta maksoi suomalaisesta verkkokaupasta 36 euroa. Kuitenkin tavallinen henkilöauto on muodoiltaan kuin yksinkertainen laatikko verrattuna moderniin F1-autoon kaikkine pienine yksityiskohtineen.

Tein tilauksen helposti suomenkielisten ohjeiden mukaan 22.5. ja paketti oli kauppakeskuksen aulan noutolokerossa 29.5. Lisäksi tilauksen yhteydessä sanottiin, että jos paketti tulee myöhemmin kuin 6.6., saan hyvitystä 5 euroa.

Tunnen pienoismallit hyvin ja saamani tuote on täysipainoinen. Tämänkin Ferrarin oli valmistanut alan ykköstekijöihin kuuluva italialainen Bburago, jonka tuotantolaitos toimii nykyisin Kiinassa. Jo vuosikausia nämä Ferrarit ovat tulleet Kiinasta, välillä muutamia tuli Thaimaasta ja alkuperäiset ovat tietenkin Made in Italy. Yksi harvinaisuus autokokoelmassani on peltinen taksi Espanjasta ja ralli-Ladan pohjassa on merkintä CCCP.

Temu-netissä oli myös maininta puiden istutuksesta, johon osa ostohinnasta menee. En huomannut kirjoittaa tekstiä ylös, mutta johonkin hyvään tarkoitukseen Ferrarin hinnasta osa meni. Eli erittäin hyvä kokemus.

Sen sijaan kun eilisaamuna yritin Suomen Terveystalon chat-järjestelmän kanssa keskustella, niin tämäkin chat-automaatti edellisten tavoin vastasi, ettei ymmärrä kysymystä. Antoi kuitenkin ohjeen kysymyksen esittämiseen jollekin ihmiselle. Sen teinkin valmiiseen lomakkeeseen, mutta ei ole vastausta kuulunut. Kysymykseni oli kuitenkin varsin yksinkertainen, kun vain tiedustelin, onko ”oma” urologini vielä firman palveluksessa vai jäänytkö eläkkeelle, joten varaisinko ajan joltakin toiselta lääkäriltä. (Pitää nimittäin PSA-testi kerran kahteen vuoteen ottaa ja käydä tuloksen kanssa vastaanotolla.)

Muut terveydenhoitoasiat olen hoitanut tavallisessa terveyskeskuksessa. Sinne kun on soittanut, on takaisinsoitto tullut joka kerta tunnin sisällä. Pitää siirtää PSA-verikokeetkin sinne.

Viimeksi eilisiltana vielä yhdessä nettioperaatiossa. Yritin tilata Filmihullu-leffakaupasta Francois Truffautin Mississipin velhon (1969), jota en ole 30 vuoteen nähnyt. Ei onnistunut, koska nettisivu pyysi vahvistamaan, että olen ihminen. Klikkasin, että olen, mutta ei auttanut. Pyysi uudestaan, mutta ei toiminut, vaan jotain kummia venkoiluja edelleen ja klikattavan ruudun kohdalla pyöri ympyrä. Tilaan tämän dvd:n Temusta.

Mistähän kinuskit ovat Temu-nimen keskineet? Ei tule mieleen muuta kuin
Naftali Temu, joka Meksikossa 1968 voitti kymppitonnin ja oli vitosella kolmas.

kari.naskinen@gmail.com